Smaken

 

Voor de taarten gebruik ik verschillende soorten vullingen. Hieronder een lijst van de mogelijkheden. Staat je favoriete smaak er niet bij? Neem dan contact op, er is meer mogelijk!

 

Vullingen op basis van botercreme:

Vanillecreme (naturel)

Citroencreme
Chocoladecreme (met of zonder stukjes chocola)
Aardbeiencreme (met of zonder stukjes verse aardbei)
Mokkacreme


Vullingen op basis van room:
Slagroom
Banketbakkersroom


Vullingen op basis van vruchten:
Aardbeienjam
Kersenjam
Lemon curd
Aardbeivlaaivulling
Kersenvlaaivulling


Door mij veel gebruikte combinaties:
Citroencreme met lemon curd
Chocoladecreme met kersenjam
Aardbeiencreme met aardbeienjam
Schwarzwalder kirsch: Chocolade biscuit gevuld met slagroom en kersenjam

Botercreme-vullingen hebben mijn voorkeur boven slagroom, vanwege de stabiliteit en de houdbaarheid.
Marsepein of fondant?
Sommige mensen houden van marsepein, anderen vinden het vreselijk vies. Persoonlijk heeft marsepein mijn voorkeur voor het bekleden van een taart. Maar dit kan net zo goed met fondant.
Als je het allebei niks vindt, is een afwerking met botercreme of meringue-schuim ook een goed alternatief.